Doelstellingen

Er zijn meerdere georganiseerde avontuurlijke autoritten. Bij de Crazy Car Run staat kleinschaligheid bovenaan ons prioriteitenlijstje. Aan al onze edities kunnen slechts kleine groepen deelnemers meedoen. Op die manier waarborgen we het avontuurlijke karakter van de tochten, kunnen we onze deelnemers tijdens de edities het gevoel blijven geven dat ze onderdeel zijn van een bijzondere familie en onderscheiden we ons drastisch van onder andere organisatoren.

Geen massale optocht

Inmiddels zijn enkele organisaties van soortgelijke autoritten inmiddels uitgegroeid tot grote (internationale) organisaties. Het grootste en meest bekende voorbeeld hiervan is The Carbage Run. Met ons hart wat sneller gaat kloppen van avontuurlijke autotochten vol uitdaging en beleving juichen wij dat natuurlijk van harte toe! Dat er een grote groep liefhebbers is die onze passie deelt is prachtig. Dat er enthousiaste organisatoren zijn die hierin elk op hun eigen wijze willen voorzien is fantastisch!

Zelf hebben wij de ervaring dat zodra dit soort tochten wat groter en bekender worden zij de essentie waardoor wij fan en deelnemer werden langzamerhand verliezen. Er komen dan dusdanig veel teams aan de start van een editie dat het wat ons betreft soms meer als een gezellige massale optocht aanvoelt in plaats van die avontuurlijke tocht vol uitdagingen.

Dit is precies de reden waarom wij met de Crazy Car Run gestart zijn! Geen massale optocht, maar een kleine groep avonturiers samen op weg naar unieke belevenissen!

Groot verschil met andere tochten

Één van de leukste dingen tijdens deze tochten is het ontmoeten van gelijkgestemden en het delen van unieke ervaringen. Natuurlijk zit je een groot deel van de tijd in je eigen Crazy Ride met je teamgenoten. Gelukkig is er daarnaast veel tijd om de andere teams te ontmoeten en onder het genot van een hapje en drankje bij een gezellig kampvuur de belevenissen van de dag met elkaar uit te wisselen.

Doordat de groep deelnemers altijd klein is, is parkeren in kleinere dorpen geen enkel probleem. Datzelfde geldt voor het vinden van een plek om te overnachten.