Veelgestelde Vragen

Crazy Rides

Auto’s niet jonger dan 15 jaar mogen meerijden met de Crazy Car Run.

Wij hebben geen maximaal bedrag voor de “Crazy Rides” ingesteld.

Nee, dat is niet verplicht. We juichen het als organisatie wel van harte toe, maar soms zijn auto’s uit zichzelf al heel bijzonder en uniek en behoeven ze geen versieringen. Dat snappen wij ook!

Wat ons betreft wel! De auto moet natuurlijk nog wel door alle keuringen komen en alle versieringen moeten op een veilige manier zijn aangebracht. 

Zo lang jullie Teamride daar aan voldoet, kan het ons niet gek genoeg zijn.

Kosten

Een deelname bewijs voor 1 Teamride inclusief 2 deelnemers kost € 319,=. 

Bestaat jullie team uit meer dan 2 teamleden? Dan kun je extra teamleden voor € 45,= per teamlid aan je team toevoegen.

Ja, een deelname bewijs geeft enkel recht op deelname aan de Crazy Car Run.

Onze deelnemers zorgen onderweg zelf voor brandstof, verblijf en eten/drinken.

Ook in de voorbereiding maken onze deelnemers kosten voor de aanschaf van een “Crazy TeamRide” en het versieren, verzekeren en keuren van deze auto.

Je kunt al deze kosten natuurlijk zo hoog maken of laag houden als je zelf wenst!

Nee, voor overnachtingen onderweg zorgen onze deelnemers zelf.

Het ene team slaapt in hun wagen, het andere team verkiest een 5-sterren hotel. Op deze manier kan het allemaal en houdt je de kosten zelf in de hand.

Nee, als team verzorg je zelf je eten en drinken onderweg.

Natuurlijk kan het prima zo zijn dat wij tijdens een van de “Crazy Challenges” voor een onverwachte versnapering zorgen, maar in principe zorg je zelf voor jullie maaltijden.

Zo geeft het jullie de vrijheid om als team zelf te kokkerellen, een snack te halen of uitgebreid uit eten te gaan. 

Nee, kosten voor brandstof en eventuele andere extra kosten zoals tol komen voor rekening van de deelnemers zelf.

Teams

Een team moet uit minimaal 2 personen bestaan.

Je kunt zoveel teamleden toevoegen als er beschikbare en verzekerde zitplaatsen in jullie teamride zijn. (Houdt rekening met de beperking van het aantal passagiers op een standaard rijbewijs!)

 

Nee, een tweepersoons team kan volstaan met de aanschaf van een deelname bewijs (€319,=).

Grotere teams kunnen voor €45,= per persoon extra teamleden toevoegen.

Nee, bij de Crazy Car Run volstaat het om 1 geldig rijbewijs per team te hebben.

Dat maakt de Crazy Car Run ook erg leuk voor “Vader/Zoon” en “Moeder/Dochter” avonturen!

Let wel: enkel de teamleden met een geldig rijbewijs kunnen als bestuurder worden ingeschreven!

Jazeker! Hoewel wij het als organisatie van harte aanbevelen dat er binnen een team minimaal 2 teamleden met een geldig rijbewijs zijn, kunnen we ons ook goed voorstellen dat een editie van de Crazy Car Run weleens een ultiem ouder&kind avontuur kan zijn.

We vragen u hierover extra contact met de organisatie over op te nemen zodat we u in geval van nood adequaat kunnen assisteren.

Challenges

Nee, natuurlijk niet! Jullie zijn vrij om te kiezen of jullie opdrachten wel of niet willen voltooien onderweg.

De enige consequentie die aan het niet voltooien van opdrachten zit is dat jullie team helaas geen overwinningspunten kan scoren voor die opdracht.

Dit houden we geheim en verklappen we niet. 

We beloven je dat de opdrachten afwisselend, leuk, spannend en gewoon een beetje gek zijn af en toe. Je zult er als team echt een kluif aan hebben om ze allemaal goed te kunnen voltooien.

Maar hé? Het mag ook wel een beetje moeite kosten om €1000,= te winnen toch?

Nee, ze zijn lastig, uitdagend , moeilijk, grappig, leuk, bizar, vermoeiend en nog veel meer… maar gevaarlijk zijn ze nooit.

Caravan & Camper

Indien jullie als team het idee hebben om een aanhangwagen achter jullie Crazy Ride mee te laten rijden, vragen we jullie hierover vooraf contact met de organisatie op te nemen!

Mocht het tijdens de editie waarvoor jullie je hebben ingeschreven zijn volgens de organisatie verantwoord zijn om de aanhangwagen mee te nemen, dan geeft de organisatie hier uiteraard toestemming voor.

Elk team krijgt hierover dus apart toestemming! Communiceer hier duidelijk en tijdig over zodat eventuele teleurstellingen tijdens de start voorkomen worden. Geen uitdrukkelijke toestemming voor de aanhangwagen betekent namelijk dat hij niet mee mag rijden.

In sommige gevallen kunt u uw caravan achter de teamwagen mee laten rijden. Hiervoor kunt u vooraf toestemming aanvragen bij de organisatie.

Met name tijdens de winteredities is het helaas niet altijd mogelijk om een caravan mee te nemen. De bergpassen en landweggetjes zijn vaak moeilijk begaanbaar.

Restitutie

Nee, indien er wegens omstandigheden delen van de route en/of het programma worden ingekort/afgelast vindt er geen restitutie van het inschrijfgeld plaats.

Als organisatie streven wij ernaar om de editie altijd zo volledig mogelijk te kunnen uitrijden. Ook onder zware (weers-)omstandigheden. Toch kunnen zich soms situaties voordoen waarop de route en het programma afgestemd moet worden. Wij gaan er vanuit dat onze deelnemers hier altijd volledig begrip voor hebben.

Nee, normaliter wordt er geen restitutie van inschrijfgeld verstrekt indien u (plotseling) niet meer kunt deelnemen.

Uiteraard kunt u in bijzondere gevallen hierover contact met de organisatie opnemen. In overleg kunnen we dan samen op zoek gaan naar een passende oplossing.

Nee. We verwachten van onze deelnemers dat zij zelf de verantwoordelijkheid dragen om tijdig in het bezit te zijn van een goedgekeurde auto.

Vinden jullie dat lastig en/of heb je moeite met het vinden van een goede teamwagen? Neem dan gerust contact met ons op! Onze sponsor autohome Poppema kan jullie hier prima bij helpen.